De verdubbeling gebeurde ten opzichte van dezelfde maand twaalf maanden voordien. Het buitenlands geld wordt aangetrokken door het krachtig herstel van de Chinese economie.

In totaal werd vorige maand door het buitenland 12,10 miljard dollar in China geïnvesteerd. Op jaarbasis is er niettemin sprake van een daling met 2,30%, daling die niet los gezien kan worden van de wereldwijde recessie.

Als gevolg van de crisis waren de buitenlandse investeringen teruggevallen, maar vanaf de maand augustus werd een herstel ingezet. De buitenlandse investeerders willen uiteraard profiteren van het sterk herstel van de Chinese economie.

De overheid rekent voor dit jaar op een groei van het BBP met 8,30%. Een groei met 8% is in ieder geval noodzakelijk om de werkloosheidsgraad in China niet te doen oplopen.

De buitenlanders investeren op de eerste plaats in fabrieken en vastgoed, met buitenlandse investeringen in de beurs en in andere speculatieve activa werd geen rekening gehouden.

De verdubbeling gebeurde ten opzichte van dezelfde maand twaalf maanden voordien. Het buitenlands geld wordt aangetrokken door het krachtig herstel van de Chinese economie. In totaal werd vorige maand door het buitenland 12,10 miljard dollar in China geïnvesteerd. Op jaarbasis is er niettemin sprake van een daling met 2,30%, daling die niet los gezien kan worden van de wereldwijde recessie. Als gevolg van de crisis waren de buitenlandse investeringen teruggevallen, maar vanaf de maand augustus werd een herstel ingezet. De buitenlandse investeerders willen uiteraard profiteren van het sterk herstel van de Chinese economie. De overheid rekent voor dit jaar op een groei van het BBP met 8,30%. Een groei met 8% is in ieder geval noodzakelijk om de werkloosheidsgraad in China niet te doen oplopen. De buitenlanders investeren op de eerste plaats in fabrieken en vastgoed, met buitenlandse investeringen in de beurs en in andere speculatieve activa werd geen rekening gehouden.