Premier Wen Jiabao moet bovendien rekening te houden met het inflatiegevaar, dat in China steeds concretere vormen aan het aannemen is. De Chinese centrale bank kan nu al heel snel haar basisrente opnieuw gaan verhogen.

In januari stegen de buitenlandse investeringen met 23,40% tot 10 miljard euro. De stijging was forser dan verwacht, want de analisten hadden slechts gerekend op een stijging met 10 tot 23%.

Scott Chen, econoom bij Bank SinoPac in Taipei, is van mening dat niet alleen de druk op de rente toeneemt, de People's Bank of China zal ook een verdere appreciatie van de koers van de yuan moeten overwegen.

Premier Wen Jiabao moet bovendien rekening te houden met het inflatiegevaar, dat in China steeds concretere vormen aan het aannemen is. De Chinese centrale bank kan nu al heel snel haar basisrente opnieuw gaan verhogen. In januari stegen de buitenlandse investeringen met 23,40% tot 10 miljard euro. De stijging was forser dan verwacht, want de analisten hadden slechts gerekend op een stijging met 10 tot 23%. Scott Chen, econoom bij Bank SinoPac in Taipei, is van mening dat niet alleen de druk op de rente toeneemt, de People's Bank of China zal ook een verdere appreciatie van de koers van de yuan moeten overwegen.