Veel analisten vrezen echter dat de problemen bij Bankia symptomatisch zijn voor de ganse sector.

Dat betekent concreet dat iedereen de adem inhoudt in afwachting dat er nog andere banken met financiële problemen naar buiten gaan komen.

Met name bij CaixaBank SA en Banco Popular Espanol SA worden nog meer problemen verwacht, ook voor deze banken zal steun gevonden moeten worden.

Nog 37% van Spaanse staatsobligaties in buitenlandse handen

Santiago Lopez, analist bij Exane BNP Paribas, is van mening dat er nog een gat van minstens 45 miljard euro zal moeten worden gevuld in de Spaanse banksector.

Het chronisch geldtekort van de banken heeft de buitenlandse beleggers duidelijk bang gemaakt.

Op 30 april was nog 37% van de Spaanse overheidsobligaties in buitenlandse handen, waar dat op 31 december van vorig jaar nog 50% was.

De Spaanse banken hebben anderzijds het gewicht van staatsobligaties van hun land opgetrokken van 17 naar 29%.

Veel analisten vrezen echter dat de problemen bij Bankia symptomatisch zijn voor de ganse sector. Dat betekent concreet dat iedereen de adem inhoudt in afwachting dat er nog andere banken met financiële problemen naar buiten gaan komen. Met name bij CaixaBank SA en Banco Popular Espanol SA worden nog meer problemen verwacht, ook voor deze banken zal steun gevonden moeten worden. Nog 37% van Spaanse staatsobligaties in buitenlandse handen Santiago Lopez, analist bij Exane BNP Paribas, is van mening dat er nog een gat van minstens 45 miljard euro zal moeten worden gevuld in de Spaanse banksector. Het chronisch geldtekort van de banken heeft de buitenlandse beleggers duidelijk bang gemaakt. Op 30 april was nog 37% van de Spaanse overheidsobligaties in buitenlandse handen, waar dat op 31 december van vorig jaar nog 50% was. De Spaanse banken hebben anderzijds het gewicht van staatsobligaties van hun land opgetrokken van 17 naar 29%.