Wat de buitenlanders betreft, vormt de huidige patstelling dus (nog) geen echt probleem. Maar dat betekent nog niet dat de situatie in ons land niet nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Uiteindelijk zou de kostprijs van de crisis hoger kunnen oplopen dan we momenteel aannemen. Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis maakt zich echter weinig zorgen. De spreads, het verschil in rente op Duitse en Belgische staatsobligaties, bewegen weinig of niet.

Dinsdag bedroeg die spread 88 basispunten, tegenover een gemiddelde van 85 basispunten over de afgelopen weken. De markten gaan er volgens Gijbels van uit dat er uiteindelijk wel een oplossing voor het politiek probleem zal worden gevonden.

Wat de buitenlanders betreft, vormt de huidige patstelling dus (nog) geen echt probleem. Maar dat betekent nog niet dat de situatie in ons land niet nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Uiteindelijk zou de kostprijs van de crisis hoger kunnen oplopen dan we momenteel aannemen. Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis maakt zich echter weinig zorgen. De spreads, het verschil in rente op Duitse en Belgische staatsobligaties, bewegen weinig of niet. Dinsdag bedroeg die spread 88 basispunten, tegenover een gemiddelde van 85 basispunten over de afgelopen weken. De markten gaan er volgens Gijbels van uit dat er uiteindelijk wel een oplossing voor het politiek probleem zal worden gevonden.