Abenomics mikt op een economische opleving en daar is natuurlijk een belangrijke rol bij weggelegd voor de yen. De koers van de yen was op de valutamarkten fors gedaald, maar dat voordeel is ten opzichte van een paar belangrijke andere valuta's grotendeels weggevallen.

Buitenlanders dumpten in de afgelopen weken massaal Japanse aandelen, waarmee duidelijk wordt aangegeven dat de slaagkansen van Abenomics steeds kleiner ingeschat worden. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de regering van premier Shinzo Abe met nieuwe steunmaatregelen zal moeten uitpakken.

Abenomics mikt op een economische opleving en daar is natuurlijk een belangrijke rol bij weggelegd voor de yen. De koers van de yen was op de valutamarkten fors gedaald, maar dat voordeel is ten opzichte van een paar belangrijke andere valuta's grotendeels weggevallen. Buitenlanders dumpten in de afgelopen weken massaal Japanse aandelen, waarmee duidelijk wordt aangegeven dat de slaagkansen van Abenomics steeds kleiner ingeschat worden. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de regering van premier Shinzo Abe met nieuwe steunmaatregelen zal moeten uitpakken.