Volgens sommigen komt dit ook voort uit het gegeven dat buitenlandse beleggers minder interesse hebben in Amerikaanse staatsleningen, dit vooral door het grote tekort dat de overheid heeft.

Dit blijkt in de praktijk volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer echter wel mee te vallen. De Amerikaanse overheid kwam afgelopen week weer met een 30 jarige
lening die grif aftrek vond.

Daardoor daalde het rendement voor 10 jarige leningen weer onder de 4% naar 3,79%. Opvallend is deze beweging zeker.
Immers de daling van de rendementen en dus de stijging van de koersen kwam ondanks het bericht dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen op het hoogste niveau is in de afgelopen negen maanden.

Bovendien zijn er steeds meer berichten dat de Amerikaanse centrale bank minder staatsleningen gaat kopen dan zij drie maanden geleden aangaf. Ook dat bericht zou volgens Steentjes moeten leiden tot lagere obligatiekoersen.

Volgens sommigen komt dit ook voort uit het gegeven dat buitenlandse beleggers minder interesse hebben in Amerikaanse staatsleningen, dit vooral door het grote tekort dat de overheid heeft. Dit blijkt in de praktijk volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer echter wel mee te vallen. De Amerikaanse overheid kwam afgelopen week weer met een 30 jarige lening die grif aftrek vond. Daardoor daalde het rendement voor 10 jarige leningen weer onder de 4% naar 3,79%. Opvallend is deze beweging zeker. Immers de daling van de rendementen en dus de stijging van de koersen kwam ondanks het bericht dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen op het hoogste niveau is in de afgelopen negen maanden. Bovendien zijn er steeds meer berichten dat de Amerikaanse centrale bank minder staatsleningen gaat kopen dan zij drie maanden geleden aangaf. Ook dat bericht zou volgens Steentjes moeten leiden tot lagere obligatiekoersen.