- Buffett is niet per se negatief over de beurzen. 'We zijn er zeker van dat de economie nog geheel 2009, en waarschijnlijk een hele tijd daarna, een puinhoop blijft. Maar die conclusie zegt ons niets over de beurs', aldus Buffett.

- Buffett prijst zich gelukkig dat de twee grootste operationele afdelingen van Berkshire, verzekeringen en energie, 'niet gecorreleerd zijn aan de economie'. Maar die relatief sterke prestatie van de dochterbedrijven wogen niet op tegen de klappen die de aandelenportefeuille kreeg. Buffett slaat mea culpa en erkent fouten te hebben gemaakt. 'Ik kocht voor een groot bedrag ConocoPhillips toen olie- en gasprijzen piekten. Tot nog toe zat ik er volledig naast met deze beslissing', zegt Buffett.

- Opmerkelijk is dat Buffett ook een gokje waagde in de Ierse banksector, die vorig jaar volledig implodeerde. 'In 2008 betaalde ik 244 miljoen dollar voor twee Ierse banken die mij goedkoop leken. Eind vorig jaar waren die nog 27 miljoen waard, een verlies van 89 procent. Sindsdien zijn ze nog meer gezakt', aldus Warren Buffett.

- Buffett weigert echter mee te doen in de rush van beleggers richting staatspapier. 'De zeepbel in overheidsobligaties van eind 2008 zou wel eens even uitzonderlijk kunnen blijken als de internetzeepbel in de late jaren negentig en de huizenzeepbel vroeger dit decennium', aldus de meesterbelegger.

- Buffett, die in oktober in een opmerkelijk opiniestuk in de New York Times schreef volop voor zijn persoonlijke rekening aandelen in te slaan, blijft op aandelen vertrouwen. Dat vrijwel niemand anders dat doet, stoort hem niet. 'Pas op voor de beleggersactiviteit die op applaus kan rekenen, de echt slimme zetten worden doorgaans op een geeuw onthaald', zo besluit Buffett.

- Buffett is niet per se negatief over de beurzen. 'We zijn er zeker van dat de economie nog geheel 2009, en waarschijnlijk een hele tijd daarna, een puinhoop blijft. Maar die conclusie zegt ons niets over de beurs', aldus Buffett. - Buffett prijst zich gelukkig dat de twee grootste operationele afdelingen van Berkshire, verzekeringen en energie, 'niet gecorreleerd zijn aan de economie'. Maar die relatief sterke prestatie van de dochterbedrijven wogen niet op tegen de klappen die de aandelenportefeuille kreeg. Buffett slaat mea culpa en erkent fouten te hebben gemaakt. 'Ik kocht voor een groot bedrag ConocoPhillips toen olie- en gasprijzen piekten. Tot nog toe zat ik er volledig naast met deze beslissing', zegt Buffett. - Opmerkelijk is dat Buffett ook een gokje waagde in de Ierse banksector, die vorig jaar volledig implodeerde. 'In 2008 betaalde ik 244 miljoen dollar voor twee Ierse banken die mij goedkoop leken. Eind vorig jaar waren die nog 27 miljoen waard, een verlies van 89 procent. Sindsdien zijn ze nog meer gezakt', aldus Warren Buffett. - Buffett weigert echter mee te doen in de rush van beleggers richting staatspapier. 'De zeepbel in overheidsobligaties van eind 2008 zou wel eens even uitzonderlijk kunnen blijken als de internetzeepbel in de late jaren negentig en de huizenzeepbel vroeger dit decennium', aldus de meesterbelegger. - Buffett, die in oktober in een opmerkelijk opiniestuk in de New York Times schreef volop voor zijn persoonlijke rekening aandelen in te slaan, blijft op aandelen vertrouwen. Dat vrijwel niemand anders dat doet, stoort hem niet. 'Pas op voor de beleggersactiviteit die op applaus kan rekenen, de echt slimme zetten worden doorgaans op een geeuw onthaald', zo besluit Buffett.