De vraag is volgens Buffett of de federale overheid een helpende hand zal toesteken. Van die reactie van de federale overheid is de huidige waarde van deze obligaties afhankelijk.

Op 31 maart bedroeg de waarde van de portefeuille van Berkshire's obligatieportfolio gelinkt aan municipal bonds heel wat minder dan drie maanden voordien. Buffett is ook voorzichtiger geworden voor derivaten met deze obligaties als onderpand.

Overheden in de Verenigde Staten doen beroep op de markt voor municipal bonds om allerlei projecten te financieren, onder andere wat betreft openbare werken.

Sommige overheden hebben echter te weinig geld opzij gezet om hun obligatie-verplichtingen te voldoen. Daardoor kan de markt voor deze obligaties onder grote druk komen te staan.

De vraag is volgens Buffett of de federale overheid een helpende hand zal toesteken. Van die reactie van de federale overheid is de huidige waarde van deze obligaties afhankelijk. Op 31 maart bedroeg de waarde van de portefeuille van Berkshire's obligatieportfolio gelinkt aan municipal bonds heel wat minder dan drie maanden voordien. Buffett is ook voorzichtiger geworden voor derivaten met deze obligaties als onderpand. Overheden in de Verenigde Staten doen beroep op de markt voor municipal bonds om allerlei projecten te financieren, onder andere wat betreft openbare werken. Sommige overheden hebben echter te weinig geld opzij gezet om hun obligatie-verplichtingen te voldoen. Daardoor kan de markt voor deze obligaties onder grote druk komen te staan.