De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, zij het dat de verliezen inmiddels gevoelig kleiner zijn geworden ten opzichte van de opening.

Vooral de Nasdaq blijft zwak gestemd, deze index moet nog steeds circa 1% prijsgeven. Op de valutamarkten is de dollar opnieuw wat verzwakt.

Daling steenkoolprijzen sleurt ook aardgas mee

De lagere steenkoolprijzen sleurden volgens Royal Bank of Scotland ook aardgas mee in hun val. Aardgas werd op weekbasis 1,7 procent goedkoper nadat de lager dan verwachte toename van de voorraden aanvankelijk voor een prijsstijging had gezorgd.

De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 39 miljard cubic feet (cf) of 1,9 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration).

Vooraf werd op een toename met 43 miljard cf gerekend. De aardgasvoorraden bevonden zich op 29 juni 24,1 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 573 miljard cf of 22,7 procent tegenover 25 procent een week eerder.

De Amerikaanse beurzen noteren nog steeds in het rood, zij het dat de verliezen inmiddels gevoelig kleiner zijn geworden ten opzichte van de opening. Vooral de Nasdaq blijft zwak gestemd, deze index moet nog steeds circa 1% prijsgeven. Op de valutamarkten is de dollar opnieuw wat verzwakt. Daling steenkoolprijzen sleurt ook aardgas mee De lagere steenkoolprijzen sleurden volgens Royal Bank of Scotland ook aardgas mee in hun val. Aardgas werd op weekbasis 1,7 procent goedkoper nadat de lager dan verwachte toename van de voorraden aanvankelijk voor een prijsstijging had gezorgd. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 39 miljard cubic feet (cf) of 1,9 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf werd op een toename met 43 miljard cf gerekend. De aardgasvoorraden bevonden zich op 29 juni 24,1 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 573 miljard cf of 22,7 procent tegenover 25 procent een week eerder.