Op die manier krijgt de Amerikaanse schatkist jaarlijks 80 tot 90 miljard dollar in het laatje. Dat is een relatief nieuw gegeven, want enkele jaren geleden was dat niet het geval. Buffett gelooft dat een verstandig iemand als Ben Bernanke dergelijke situatie de baas kan.

Maar een operatie op dergelijke schaal is nog nooit eerder gebeurd, dus is Buffett benieuwd hoe de exit van quantative easing zal aflopen. Vorig jaar stortte de FED 88,40 miljard dollar in de Amerikaanse schatkist, de betalingen aan de U.S. Treasury Department zijn in de afgelopen jaren door het plafond geschoten.

Op die manier krijgt de Amerikaanse schatkist jaarlijks 80 tot 90 miljard dollar in het laatje. Dat is een relatief nieuw gegeven, want enkele jaren geleden was dat niet het geval. Buffett gelooft dat een verstandig iemand als Ben Bernanke dergelijke situatie de baas kan. Maar een operatie op dergelijke schaal is nog nooit eerder gebeurd, dus is Buffett benieuwd hoe de exit van quantative easing zal aflopen. Vorig jaar stortte de FED 88,40 miljard dollar in de Amerikaanse schatkist, de betalingen aan de U.S. Treasury Department zijn in de afgelopen jaren door het plafond geschoten.