Als we regelmatig de aandelenportefeuille van deze legendarische belegger bekijken, moeten we volgens Geert Van Herck van Leleux vaststellen dat hij slechts zelden Europese participaties neemt.

De belegging van Warren Buffet in Sanofi (zijn beleggingsfonds bezit 1,9% van het kapitaal van Sanofi) geeft beleggers die het voorbeeld van de Amerikaanse "goeroe" willen volgen extra aanmoediging.

Sanofi is 's werelds nummer twee in vaccins en behandelingen voor diabetes en de nummer drie voor de gezondheid van dieren.

De belangrijkste activiteiten van deze groep zijn: geneesmiddelen / vaccins / dierengezondheid. Elke activiteit levert een

gemiddelde operationele marge van tussen de 31% en 35% op.

Maar het is de geneesmiddelendivisie die het meeste geld opbrengt (84% van de bedrijfsopbrengsten in de eerste 9 maanden van 2012).

Sinds meer dan een jaar is de goede beursprestatie van Sanofi te danken aan enerzijds de overname in april 2011 van het Amerikaanse Genzyme (gespecialiseerd in biotechnologie en zeldzame ziekten) en anderzijds de defensieve kwaliteiten van dit aandeel.

Deze laatste kwaliteit overtuigde heel wat beleggers in het moeilijke economische klimaat dat we in 2011 en 2012 meemaakten.

Een groep met verschillende troeven In zijn drie activiteitsdomeinen heeft Sanofi "een aantal essentiële groeiplatforms" voor de toekomst geïdentificeerd: "groeilanden, vaccins, geneesmiddelen voor vaak voorkomende ziektes, diabetes en geneesmiddelen voor de gezondheid van dieren".

Deze groeiplatforms waren in het derde kwartaal van 2012 goed voor 71% van de omzet tegen 65% voor dezelfde periode van 2011. Van Herck heeft een advies opbouwen voor Sanofi.

Als we regelmatig de aandelenportefeuille van deze legendarische belegger bekijken, moeten we volgens Geert Van Herck van Leleux vaststellen dat hij slechts zelden Europese participaties neemt. De belegging van Warren Buffet in Sanofi (zijn beleggingsfonds bezit 1,9% van het kapitaal van Sanofi) geeft beleggers die het voorbeeld van de Amerikaanse "goeroe" willen volgen extra aanmoediging. Sanofi is 's werelds nummer twee in vaccins en behandelingen voor diabetes en de nummer drie voor de gezondheid van dieren. De belangrijkste activiteiten van deze groep zijn: geneesmiddelen / vaccins / dierengezondheid. Elke activiteit levert een gemiddelde operationele marge van tussen de 31% en 35% op. Maar het is de geneesmiddelendivisie die het meeste geld opbrengt (84% van de bedrijfsopbrengsten in de eerste 9 maanden van 2012). Sinds meer dan een jaar is de goede beursprestatie van Sanofi te danken aan enerzijds de overname in april 2011 van het Amerikaanse Genzyme (gespecialiseerd in biotechnologie en zeldzame ziekten) en anderzijds de defensieve kwaliteiten van dit aandeel. Deze laatste kwaliteit overtuigde heel wat beleggers in het moeilijke economische klimaat dat we in 2011 en 2012 meemaakten. Een groep met verschillende troeven In zijn drie activiteitsdomeinen heeft Sanofi "een aantal essentiële groeiplatforms" voor de toekomst geïdentificeerd: "groeilanden, vaccins, geneesmiddelen voor vaak voorkomende ziektes, diabetes en geneesmiddelen voor de gezondheid van dieren". Deze groeiplatforms waren in het derde kwartaal van 2012 goed voor 71% van de omzet tegen 65% voor dezelfde periode van 2011. Van Herck heeft een advies opbouwen voor Sanofi.