Hetzelfde geldt met bubblenomics, het verhaal van het ontstaan van de zeepbellen op de financiële markten. Eigenlijk gaat de start daarvan terug tot het Plaza Accord van september 1985, toen vijf landen er in toestemden om de koersen van de belangrijkste munten te manipuleren.

Japan stond toen een devaluatie met 50% van de dollar ten opzichte van de yen toe. Zo kregen de Amerikanen een kunstmatig gevoel van welvaart, wat zich onder andere vertaalde in een snelle stijging van de vastgoedprijzen. Er zal een nieuwe crisis nodig zijn om de markt weer wakker te schudden, terwijl intussen de geldcreatie en de hype rustig verder kunnen woekeren.

Hetzelfde geldt met bubblenomics, het verhaal van het ontstaan van de zeepbellen op de financiële markten. Eigenlijk gaat de start daarvan terug tot het Plaza Accord van september 1985, toen vijf landen er in toestemden om de koersen van de belangrijkste munten te manipuleren. Japan stond toen een devaluatie met 50% van de dollar ten opzichte van de yen toe. Zo kregen de Amerikanen een kunstmatig gevoel van welvaart, wat zich onder andere vertaalde in een snelle stijging van de vastgoedprijzen. Er zal een nieuwe crisis nodig zijn om de markt weer wakker te schudden, terwijl intussen de geldcreatie en de hype rustig verder kunnen woekeren.