Brusselse beursindex is boven 120-daags gemiddelde gestegen

De Europese beurzen zijn vandaag verdeeld gesloten, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar was. De Euro Stoxx 50 moest per saldo bijna een kwart procent lager, de BEL 20 kon per saldo een winst van minder dan een kwart procent vasthouden.

Een artikel in de Wall Street Journal omtrent overnames in de biotechnologiesector deed de koers van ThromboGenics fors stijgen. Binnen de BEL 20 kreeg Nyrstar opnieuw klappen, terwijl op de valutamarkten de euro eens te meer terrein moest prijsgeven.

Sommige beursindices hebben opgaande trend te pakken

Een vijftal beursindices hebben de opgaande trends te pakken. De aandelenbeurzen in Nederland, België, Zwitserland en de Verenigde Staten zijn boven hun 120-daags gemiddelden uitgestegen, waardoor dankzij deze prestatie een bodemproces in de maak is of lijkt.

De 30 ‘generaals’ onder de aandelen op Wall Street zijn vertegenwoordigd in de Dow Jones Industrial Average, waarbij de beursgraadmeter ondanks de indrukwekkende +203,82 punten winst afgelopen vrijdag nog oranje kleurt.

De structuur vanaf de top in maart blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers de mogelijkheid open houden van een daling in golf ‘iii’ van golf (3), zolang de top van golf c (zijnde tevens golf (2)) op 12.961,30 niet opwaarts wordt doorbroken. De daling uit de (bearish) ‘rising wedge’ is een waarneming die teveel optimisme nog in de weg staat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content