Blijkbaar leiden de recente prestaties toch tot enig enthousiasme dat zelfs ver genoeg draagt om de Belgische aandelen- mits enige overdrijving- te promoveren tot verborgen parels.

Dit is in alle objectiviteit zelfs ten dele juist maar het vereist toch enige nuancering om tot de juiste conclusies te komen inzake de waardering, de toekomstige ontwikkeling en de duiding van de prestaties over de laatste jaren.

Vooral bevreemdend is de blijkbaar algemeen aanvaarde stelling dat de koersniveaus van de Brusselse waarden recentelijk hun depressie, opgelopen na de financiële crisis die precies België tot het diepst getroffen gebied maakten, te boven zijn gekomen.

Duchateau gaat hierover natuurlijk niet zitten kniezen. Goed nieuws is altijd welkom, maar het hangt er maar vanaf waar je precies het startpunt van de crisis plaatst.

Op zich is dat een subjectieve keuze die hij persoonlijk zou plaatsen in het midden van 2007 toen de spreads op obligaties uitgegeven door financiële instellingen sterk begonnen op te lopen en de liquiditeit op de financiële markten snel opdroogde.

Deze periode valt ook samen met de topniveaus van de meeste wereldbeurzen in het algemeen en van de Brusselse aandelenmarkt in het bijzonder.

Blijkbaar leiden de recente prestaties toch tot enig enthousiasme dat zelfs ver genoeg draagt om de Belgische aandelen- mits enige overdrijving- te promoveren tot verborgen parels. Dit is in alle objectiviteit zelfs ten dele juist maar het vereist toch enige nuancering om tot de juiste conclusies te komen inzake de waardering, de toekomstige ontwikkeling en de duiding van de prestaties over de laatste jaren. Vooral bevreemdend is de blijkbaar algemeen aanvaarde stelling dat de koersniveaus van de Brusselse waarden recentelijk hun depressie, opgelopen na de financiële crisis die precies België tot het diepst getroffen gebied maakten, te boven zijn gekomen. Duchateau gaat hierover natuurlijk niet zitten kniezen. Goed nieuws is altijd welkom, maar het hangt er maar vanaf waar je precies het startpunt van de crisis plaatst. Op zich is dat een subjectieve keuze die hij persoonlijk zou plaatsen in het midden van 2007 toen de spreads op obligaties uitgegeven door financiële instellingen sterk begonnen op te lopen en de liquiditeit op de financiële markten snel opdroogde. Deze periode valt ook samen met de topniveaus van de meeste wereldbeurzen in het algemeen en van de Brusselse aandelenmarkt in het bijzonder.