Van de oorspronkelijke (half-)positieve stemming na de bekendmaking van de Amerikaanse werkloosheidscijfers schoot bij het slot van de handel dus niet veel over.

BNP Paribas verloor meer dan 5% van zijn beurswaarde, voor één aandeel moest bij het slot van de handel minder dan 22 euro betaald worden. Blijkbaar zien de Franse beleggers een overname van Fortis minder zitten.

In Brussel bleef het wachten op het Fortis-verdict. De BEL 20 sloot daar anderhalf procent lager en ziet nu in de verte de kaap van 1500 punten wenken. In de buurt van de huidige niveaus bevindt zich een steunzone voor de index.

De koersstijging van Fortis weerspiegelt de hoop van de aandeelhouders op de creatie van meerwaarde. Dat kan alleen maar gebeuren in geval van een deal met BNP Paribas. In een stand-alone scenario zal de creatie van aandeelhouderswaarde geen makkelijke opgave zijn.

Opvallend was dat het wispelturig parcours dat Belgacom moest doorlopen: van stevig in de plus naar licht in het rood. Al even opvallend was dat KBC in de plus kon afsluiten. Dexia en (vooral) AB-InBev en UCB gingen zwaar onderuit.

Van de oorspronkelijke (half-)positieve stemming na de bekendmaking van de Amerikaanse werkloosheidscijfers schoot bij het slot van de handel dus niet veel over.BNP Paribas verloor meer dan 5% van zijn beurswaarde, voor één aandeel moest bij het slot van de handel minder dan 22 euro betaald worden. Blijkbaar zien de Franse beleggers een overname van Fortis minder zitten. In Brussel bleef het wachten op het Fortis-verdict. De BEL 20 sloot daar anderhalf procent lager en ziet nu in de verte de kaap van 1500 punten wenken. In de buurt van de huidige niveaus bevindt zich een steunzone voor de index. De koersstijging van Fortis weerspiegelt de hoop van de aandeelhouders op de creatie van meerwaarde. Dat kan alleen maar gebeuren in geval van een deal met BNP Paribas. In een stand-alone scenario zal de creatie van aandeelhouderswaarde geen makkelijke opgave zijn. Opvallend was dat het wispelturig parcours dat Belgacom moest doorlopen: van stevig in de plus naar licht in het rood. Al even opvallend was dat KBC in de plus kon afsluiten. Dexia en (vooral) AB-InBev en UCB gingen zwaar onderuit.