De Duitse fabrieksorders zijn in april onverwacht gestegen. Het was al de tweede maand op rij dat er een stijging werd opgetekend. De zwakkere euro stimuleerde de export en deed de bedrijven meer investeren. Er was sprake van een stijging met 2,80%, waar de markt op een daling met 0,40% had gerekend.

In Brussel is het sentiment eveneens afgewachtend geworden, met een BEL 20 die rond het slotniveau van afgelopen vrijdag is komen noteren. Recent is de index opnieuw weer wat verzwakt. GdF Suez ligt opvallend zwak op koers.

De Duitse fabrieksorders zijn in april onverwacht gestegen. Het was al de tweede maand op rij dat er een stijging werd opgetekend. De zwakkere euro stimuleerde de export en deed de bedrijven meer investeren. Er was sprake van een stijging met 2,80%, waar de markt op een daling met 0,40% had gerekend. In Brussel is het sentiment eveneens afgewachtend geworden, met een BEL 20 die rond het slotniveau van afgelopen vrijdag is komen noteren. Recent is de index opnieuw weer wat verzwakt. GdF Suez ligt opvallend zwak op koers.