Van 73 ondervraagde analisten verwachten er 43 dat de centrale bank de rente met een kwart tot een half procent zal worden verlaagd.

De Brusselse BEL 20 moet echter wat terrein prijsgeven en dat heeft onder andere te maken met de zwakke cijfers die AB-InBev bekendmaakte.

De recente macro-economische cijfers uit de eurozone stelden volgens BNP Paribas duidelijk teleur. Dat gold ook voor de Spaanse werkloosheidscijfers, de werkloosheidsgraad steeg in het land tot 27,20%. Het hoeft geen betoog dat dit een nieuw recordniveau is.

Spanje danst op een dunne economische koord, voor dit jaar wordt nu gerekend op een krimp van het BBP met 1,30%, waar eerst maar op een daling met 0,50% was gerekend. Anderzijds zou volgend jaar slechts een groei met 0,50% opgetekend worden.

Van 73 ondervraagde analisten verwachten er 43 dat de centrale bank de rente met een kwart tot een half procent zal worden verlaagd. De Brusselse BEL 20 moet echter wat terrein prijsgeven en dat heeft onder andere te maken met de zwakke cijfers die AB-InBev bekendmaakte. De recente macro-economische cijfers uit de eurozone stelden volgens BNP Paribas duidelijk teleur. Dat gold ook voor de Spaanse werkloosheidscijfers, de werkloosheidsgraad steeg in het land tot 27,20%. Het hoeft geen betoog dat dit een nieuw recordniveau is. Spanje danst op een dunne economische koord, voor dit jaar wordt nu gerekend op een krimp van het BBP met 1,30%, waar eerst maar op een daling met 0,50% was gerekend. Anderzijds zou volgend jaar slechts een groei met 0,50% opgetekend worden.