Moody's Investors Service verlaagde de kredietrating voor Ierland van Aa1 tot Aa2, terwijl de outlook voor het land naar negatief wordt herzien. De downgrading heeft te maken met het verlies van financiële sterkte en de kosten van de steunprogramma's voor de banken.

In Brussel is het sentiment eveneens positief, met een winst die voor de BEL 20 toch beperkt blijft tot een half procent. De index kan zodoende standhouden boven 2550. GdF Suez, Cofinimmo, Ackermans & van Haaren en AB-InBev noteren meer dan 1% hoger.

Moody's Investors Service verlaagde de kredietrating voor Ierland van Aa1 tot Aa2, terwijl de outlook voor het land naar negatief wordt herzien. De downgrading heeft te maken met het verlies van financiële sterkte en de kosten van de steunprogramma's voor de banken. In Brussel is het sentiment eveneens positief, met een winst die voor de BEL 20 toch beperkt blijft tot een half procent. De index kan zodoende standhouden boven 2550. GdF Suez, Cofinimmo, Ackermans & van Haaren en AB-InBev noteren meer dan 1% hoger.