Steeds meer analisten gaan uit van een correctie op de beurzen, die mogelijk in Azië kan beginnen. De koersen op de Japanse beurs zijn namelijk fors opgelopen, dit dankzij de daling van de koers van de yen. De goedkopere yen moet automatisch leiden tot een verbetering van de Japanse bedrijfsresultaten.

Er wordt ook naar China gekeken, waar de purchasing managers' index (PMI) in december onverwacht is gedaald. Het Chinese bureau voor de statistiek maakte vanmorgen bekend dat deze index in die maand uitkwam op 50,40, tegenover 50,60 de maand voordien. Elk cijfer boven 50 wijst nog in de richting van groei.

Steeds meer analisten gaan uit van een correctie op de beurzen, die mogelijk in Azië kan beginnen. De koersen op de Japanse beurs zijn namelijk fors opgelopen, dit dankzij de daling van de koers van de yen. De goedkopere yen moet automatisch leiden tot een verbetering van de Japanse bedrijfsresultaten. Er wordt ook naar China gekeken, waar de purchasing managers' index (PMI) in december onverwacht is gedaald. Het Chinese bureau voor de statistiek maakte vanmorgen bekend dat deze index in die maand uitkwam op 50,40, tegenover 50,60 de maand voordien. Elk cijfer boven 50 wijst nog in de richting van groei.