Aanleiding is de vrees dat de Griekse crisis gaat uitdeinen naar de rest van Europa, waarbij op de eerste plaats Italië en Spanje gevaar lopen.

De beurzen van Madrid en Lissabon kregen dan ook de hardste klappen. De credit default swaps voor de verzekering van Spaanse en Portugese staatsobligaties gingen fors de hoogte in.

De Brusselse beurs kon de dans niet ontspringen, de BEL 20 ging zwaar onderuit en verloor bijna 3%. Daardoor belandde de index onder het niveau van 2500. De financials gingen zwaar onderuit, maar ook industrials als Bekaert en Umicore moesten met fors lagere koersen vrede nemen.

Aanleiding is de vrees dat de Griekse crisis gaat uitdeinen naar de rest van Europa, waarbij op de eerste plaats Italië en Spanje gevaar lopen. De beurzen van Madrid en Lissabon kregen dan ook de hardste klappen. De credit default swaps voor de verzekering van Spaanse en Portugese staatsobligaties gingen fors de hoogte in. De Brusselse beurs kon de dans niet ontspringen, de BEL 20 ging zwaar onderuit en verloor bijna 3%. Daardoor belandde de index onder het niveau van 2500. De financials gingen zwaar onderuit, maar ook industrials als Bekaert en Umicore moesten met fors lagere koersen vrede nemen.