Slechts twee aandelen uit de elitekorf zagen hun koers op deze verkorte beursdag meer dan 1 procent stijgen of dalen. Op de tweede rij viel Recticel wel uit de toon. Na een winstwaarschuwing moest de titel meer dan 7 procent achteruit.

Het grootste verlies bij de elitewaarden was voor UCB, dat 1,61 procent inleverde om af te sluiten op 64,23 euro en daarmee de enige grote titel was die meer dan 1 procent prijsgaf. De biofarmagroep was ook dinsdag niet meegegaan toen de aandelenmarkt over een breed front sterk opveerde.

Op de tweede rij kreeg Recticel een tik van 7,37 procent om te stranden op 4,90 euro. De onderneming liet weten dat ze dit jaar ondanks een toegenomen omzet niet zal afsluiten met een hogere recurrente bedrijfscashflow. Integendeel. Een onverwachte stijging van de prijs van de grondstof polyolen zorgt ervoor dat de recurrente bedrijfscashflow 12 procent lager zal uitkomen.

Aan de andere kant viel Befimmo op, dat 1,89 procent verdapperde tot 61,95 euro. De vastgoedwaarde wisselt nu al vier keer na mekaar een dag verlies en een dag winst met mekaar af. De positieve bewegingen zijn daarbij wel meer uitgesproken dan de negatieve.

Op de brede markt klom Econocom 6,30 procent tot 6,35 euro. De beleggers putten vertrouwen uit een aankoop van 400.000 aandelen door topman Bruno Lemaistre. En Roularta werd 4,16 procent meer waard bij een slotnotering van 12,40 euro. Er lopen al enkele weken speculaties dat het uitgeefconcern zijn Franse activiteiten wil afstoten.

Vastned Retail Belgium maakte dan weer een pas op de plaats met een minieme winst van 0,05 procent en een slotkoers van 58,00 euro. De vastgoedonderneming kuiste haar portefeuille uit door veertien niet-strategische panden te verkopen voor een totale prijs van zowat 36,5 miljoen euro.

Het gaat om baanwinkels en binnenstadswinkels op secundaire locaties. De vastgoedonderneming wil zich concenteren op winkelprojecten op toplocaties in de binnenstad. (Belga/NS)

Slechts twee aandelen uit de elitekorf zagen hun koers op deze verkorte beursdag meer dan 1 procent stijgen of dalen. Op de tweede rij viel Recticel wel uit de toon. Na een winstwaarschuwing moest de titel meer dan 7 procent achteruit. Het grootste verlies bij de elitewaarden was voor UCB, dat 1,61 procent inleverde om af te sluiten op 64,23 euro en daarmee de enige grote titel was die meer dan 1 procent prijsgaf. De biofarmagroep was ook dinsdag niet meegegaan toen de aandelenmarkt over een breed front sterk opveerde. Op de tweede rij kreeg Recticel een tik van 7,37 procent om te stranden op 4,90 euro. De onderneming liet weten dat ze dit jaar ondanks een toegenomen omzet niet zal afsluiten met een hogere recurrente bedrijfscashflow. Integendeel. Een onverwachte stijging van de prijs van de grondstof polyolen zorgt ervoor dat de recurrente bedrijfscashflow 12 procent lager zal uitkomen.Aan de andere kant viel Befimmo op, dat 1,89 procent verdapperde tot 61,95 euro. De vastgoedwaarde wisselt nu al vier keer na mekaar een dag verlies en een dag winst met mekaar af. De positieve bewegingen zijn daarbij wel meer uitgesproken dan de negatieve.Op de brede markt klom Econocom 6,30 procent tot 6,35 euro. De beleggers putten vertrouwen uit een aankoop van 400.000 aandelen door topman Bruno Lemaistre. En Roularta werd 4,16 procent meer waard bij een slotnotering van 12,40 euro. Er lopen al enkele weken speculaties dat het uitgeefconcern zijn Franse activiteiten wil afstoten. Vastned Retail Belgium maakte dan weer een pas op de plaats met een minieme winst van 0,05 procent en een slotkoers van 58,00 euro. De vastgoedonderneming kuiste haar portefeuille uit door veertien niet-strategische panden te verkopen voor een totale prijs van zowat 36,5 miljoen euro. Het gaat om baanwinkels en binnenstadswinkels op secundaire locaties. De vastgoedonderneming wil zich concenteren op winkelprojecten op toplocaties in de binnenstad. (Belga/NS)