De sterkste stijger is en blijft Fortis, hoewel de koers enigszins over het hoogtepunt heen lijkt. De winst bedraagt nog ongeveer 20%. Dexia noteert nog steeds in de plus, terwijl KBC daarentegen terrein moet prijsgeven.

Fortis heeft CFE opgenomen in de lijst met favoriete aandelen. Het bedrijf bouwt lokaal, maar baggert wereldwijd. De baggerschepen werken op volle toeren en hebben een volledige bezettingsgraad.

Dat zou tot hogere prijzen kunnen leiden, aldus de analisten van Fortis. CFE beschikt echter ook over een mooie portefeuille in de baggersector, waar het op steun van hoofdaandeelhouder Vinci mag rekenen.

Maar ook het speculatief aspect van het aandeel mag niet uit het oog worden verloren. De lage waardering kan het bedrijf echter ook aantrekkelijker maken voor een goedkope overname door Vinci.

De sterkste stijger is en blijft Fortis, hoewel de koers enigszins over het hoogtepunt heen lijkt. De winst bedraagt nog ongeveer 20%. Dexia noteert nog steeds in de plus, terwijl KBC daarentegen terrein moet prijsgeven. Fortis heeft CFE opgenomen in de lijst met favoriete aandelen. Het bedrijf bouwt lokaal, maar baggert wereldwijd. De baggerschepen werken op volle toeren en hebben een volledige bezettingsgraad. Dat zou tot hogere prijzen kunnen leiden, aldus de analisten van Fortis. CFE beschikt echter ook over een mooie portefeuille in de baggersector, waar het op steun van hoofdaandeelhouder Vinci mag rekenen. Maar ook het speculatief aspect van het aandeel mag niet uit het oog worden verloren. De lage waardering kan het bedrijf echter ook aantrekkelijker maken voor een goedkope overname door Vinci.