Positief beeld bij AEX

Het korte termijn technische beeld bij de AEX is volgens ABN Amro ongewijzigd positief. Zolang de AEX boven de neklijn en tevens horizontale steun op 297,73 weet te blijven liggen hogere niveaus in het vooruitzicht.

Vorige toppen op 306,01 en 313,16 vormen de richtpunten op de daggrafiek. Mocht de AEX een slotkoers neerzetten onder de eerste steun, dan zou dat het huidige positieve beeld direct neutraliseren.

De breuk van het dalende trendkanaal op de weekgrafiek heeft het negatieve beeld geneutraliseerd. Dit wordt door de sterke opening van deze week nogmaals bekrachtigd.

Eerste richtpunt op de weekgrafiek ligt op een tussenliggende top op 313,46. Boven dit niveau zal het technische plaatje wijzigen naar positief en kan de koers zelfs doorstijgen richting afgerond 337. Bij een breuk onder 281 wijzigt het sentiment per direct weer naar negatief.

Correctiefase nog niet voorbij

Het omgekeerde (H)oofd(S)chouderpatroon in de Chinese CSI-300 index kreeg geen opwaarts vervolg. De daling uit de driehoek suggereert nu een vervolg aan de onderzijde.

De zwarte candle afgelopen vrijdag wijst op een bearish overgangs-fase. Het Financieele Dagblad meldde op zaterdag 16 juni jl. al "Van Santiago tot Sjanghai verliezen opkomende landen het momentum".

De commodity-gerelateerde DJ Stoxx 600 Basic Resources en S&P 500 Materials sectoren voelen de neergang in de grondstoffenindices.

De oliesector verslechtert met de dag. In Europa valt de DJ Stoxx 600 Oil & Gas sector uit een (bearish) 'rising wedge'. De correctiefase oogt volgens Theodoor Gilissen Bankiers voorlopig nog niet voorbij.

Positief beeld bij AEX Het korte termijn technische beeld bij de AEX is volgens ABN Amro ongewijzigd positief. Zolang de AEX boven de neklijn en tevens horizontale steun op 297,73 weet te blijven liggen hogere niveaus in het vooruitzicht. Vorige toppen op 306,01 en 313,16 vormen de richtpunten op de daggrafiek. Mocht de AEX een slotkoers neerzetten onder de eerste steun, dan zou dat het huidige positieve beeld direct neutraliseren. De breuk van het dalende trendkanaal op de weekgrafiek heeft het negatieve beeld geneutraliseerd. Dit wordt door de sterke opening van deze week nogmaals bekrachtigd. Eerste richtpunt op de weekgrafiek ligt op een tussenliggende top op 313,46. Boven dit niveau zal het technische plaatje wijzigen naar positief en kan de koers zelfs doorstijgen richting afgerond 337. Bij een breuk onder 281 wijzigt het sentiment per direct weer naar negatief.Correctiefase nog niet voorbij Het omgekeerde (H)oofd(S)chouderpatroon in de Chinese CSI-300 index kreeg geen opwaarts vervolg. De daling uit de driehoek suggereert nu een vervolg aan de onderzijde. De zwarte candle afgelopen vrijdag wijst op een bearish overgangs-fase. Het Financieele Dagblad meldde op zaterdag 16 juni jl. al "Van Santiago tot Sjanghai verliezen opkomende landen het momentum". De commodity-gerelateerde DJ Stoxx 600 Basic Resources en S&P 500 Materials sectoren voelen de neergang in de grondstoffenindices. De oliesector verslechtert met de dag. In Europa valt de DJ Stoxx 600 Oil & Gas sector uit een (bearish) 'rising wedge'. De correctiefase oogt volgens Theodoor Gilissen Bankiers voorlopig nog niet voorbij.