Het reddingsplan waarbij ING, ABN AMRO en Rabobank zijn betrokken, krijgt geen doorgang omdat ING en ABN AMRO vanwege de ontvangen staatssteun geen overnames mogen doen.

De bedoeling was om de problematische vastgoedleningen van SNS in een zogeheten 'bad bank' te stallen, met de staat en de drie Nederlandse grootbanken als aandeelhouders.

Rabobank heeft na het negatieve oordeel van Brussel aangegeven niet als enige in de constructie te willen participeren. Daarmee blijft alleen de Nederlandse staat over om de bank van een kapitaalinjectie te voorzien. De hoogte daarvan wordt geschat op EUR 1,2 tot EUR 1,8 miljard.

SNS presenteert waarschijnlijk bij publicatie van de jaarcijfers in februari een reorganisatieplan. In november noemde de bank de verkoop van activa, een aandelenemissie of de omruil van de staatssteun in aandelen als mogelijke maatregelen, maar die lijken inmiddels ontoereikend.

Vorige week werd duidelijk dat drie investeerders een flinke short-posities hebben opgebouwd in het aandeel SNS Reaal. Samen vertegenwoordigen ze 6,6% van de uitstaande aandelen van de bank-verzekeraar.

Het reddingsplan waarbij ING, ABN AMRO en Rabobank zijn betrokken, krijgt geen doorgang omdat ING en ABN AMRO vanwege de ontvangen staatssteun geen overnames mogen doen. De bedoeling was om de problematische vastgoedleningen van SNS in een zogeheten 'bad bank' te stallen, met de staat en de drie Nederlandse grootbanken als aandeelhouders. Rabobank heeft na het negatieve oordeel van Brussel aangegeven niet als enige in de constructie te willen participeren. Daarmee blijft alleen de Nederlandse staat over om de bank van een kapitaalinjectie te voorzien. De hoogte daarvan wordt geschat op EUR 1,2 tot EUR 1,8 miljard. SNS presenteert waarschijnlijk bij publicatie van de jaarcijfers in februari een reorganisatieplan. In november noemde de bank de verkoop van activa, een aandelenemissie of de omruil van de staatssteun in aandelen als mogelijke maatregelen, maar die lijken inmiddels ontoereikend. Vorige week werd duidelijk dat drie investeerders een flinke short-posities hebben opgebouwd in het aandeel SNS Reaal. Samen vertegenwoordigen ze 6,6% van de uitstaande aandelen van de bank-verzekeraar.