De beleggers zijn van mening dat de koersdalingen van de voorbije dagen misschien wat overdreven waren, zeker omdat de overheden steeds meer slagkracht aan de dag leggen wat economische stimuleringsmaatregelen betreft.

Sommige aandelen doen niet mee aan de hausse, wat bijvoorbeeld het geval is met BNP Paribas. De koers van dit Frans bankaandeel noteert licht in het rood. Allied Irish Banks verliest anderzijds meer dan 10% op het bericht dat Anglo Irish Bank genationaliseerd wordt.

In Brussel opent de beurs fors hoger, met een winst van ruim 2% voor de BEL 20. Daarmee krijgt de index opnieuw de kaap van 1900 punten in het vizier.

De resultaten van Delhaize worden goed onthaald, de koers noteert meer dan 5% hoger. Ook Fortis lag vanaf de opening goed op koers. Dexia doet het redelijk goed, KBC legt echter weinig overtuigingskracht aan de dag.

De beleggers zijn van mening dat de koersdalingen van de voorbije dagen misschien wat overdreven waren, zeker omdat de overheden steeds meer slagkracht aan de dag leggen wat economische stimuleringsmaatregelen betreft. Sommige aandelen doen niet mee aan de hausse, wat bijvoorbeeld het geval is met BNP Paribas. De koers van dit Frans bankaandeel noteert licht in het rood. Allied Irish Banks verliest anderzijds meer dan 10% op het bericht dat Anglo Irish Bank genationaliseerd wordt. In Brussel opent de beurs fors hoger, met een winst van ruim 2% voor de BEL 20. Daarmee krijgt de index opnieuw de kaap van 1900 punten in het vizier. De resultaten van Delhaize worden goed onthaald, de koers noteert meer dan 5% hoger. Ook Fortis lag vanaf de opening goed op koers. Dexia doet het redelijk goed, KBC legt echter weinig overtuigingskracht aan de dag.