Resultaat volgens PwC: een markt met een klein volume. In dat opzicht is Brussel saai. Daardoor nemen grote investeerders vaak zelfs geen Belgisch vastgoed in overweging.

Een 'goed' eigendom (core of core+) is een pand dat kwalitatief is (en dus niet aan renovatie toe is), met een goede ligging en een stabiele, langetermijnhuurder, zoals de overheid.

"Laten we eerlijk zijn: als men de keuze heeft tussen gelijkwaardig vastgoed in Brussel en in een stabieler land, met minder onzekerheid wat betreft alleen nog maar het fiscaal regime, dan is de keuze duidelijk", aldus Laurens Narraina, Partner bij PwC Tax Consultants, gespecialiseerd in vastgoed.

"Ook zaken als de notionele intrestaftrek spelen een rol: fiscale stimuli trekken investeerders aan, en die kunnen investeren in vastgoed. Los daarvan zijn investeerders ook afhankelijk van huurders en deze komen naar België als het land ondermeer fiscaal interessant is. Geen slechtere zaak voor vastgoed dan leegstand. Leegstand is een barometer voor de gezondheid van de economie en voor de capaciteit om nieuwe investeringen aan te trekken." Dat zijn enkele van de conclusies van PwC en ULI's 'Emerging trends in real estate - Europe 2011'.

Resultaat volgens PwC: een markt met een klein volume. In dat opzicht is Brussel saai. Daardoor nemen grote investeerders vaak zelfs geen Belgisch vastgoed in overweging. Een 'goed' eigendom (core of core+) is een pand dat kwalitatief is (en dus niet aan renovatie toe is), met een goede ligging en een stabiele, langetermijnhuurder, zoals de overheid. "Laten we eerlijk zijn: als men de keuze heeft tussen gelijkwaardig vastgoed in Brussel en in een stabieler land, met minder onzekerheid wat betreft alleen nog maar het fiscaal regime, dan is de keuze duidelijk", aldus Laurens Narraina, Partner bij PwC Tax Consultants, gespecialiseerd in vastgoed. "Ook zaken als de notionele intrestaftrek spelen een rol: fiscale stimuli trekken investeerders aan, en die kunnen investeren in vastgoed. Los daarvan zijn investeerders ook afhankelijk van huurders en deze komen naar België als het land ondermeer fiscaal interessant is. Geen slechtere zaak voor vastgoed dan leegstand. Leegstand is een barometer voor de gezondheid van de economie en voor de capaciteit om nieuwe investeringen aan te trekken." Dat zijn enkele van de conclusies van PwC en ULI's 'Emerging trends in real estate - Europe 2011'.