In Brussel is het verlies voor de BEL 20 opgelopen tot meer dan 1%. Dexia dreigt in de banksector opnieuw te verzwakken, terwijl ook AB InBev en opnieuw NPM met verkoopdruk af te rekenen hebben.

Een opvallende daler op de Brusselse beurs is Agfa-Gevaert. Fortis stond even stil bij de gang van zaken bij het bedrijf. Volgens de Tijd zou het bedrijf niet in staat zijn geweest om contracten in de wacht te slepen in Finland, Spanje en Noord-Ierland.

De krant meent verder nog te weten dat Agfa Materials tijdens de eindejaarsperiode de productie zal stilleggen wegens de crisis. Dit bericht, dat nog niet werd bevestigd, zou een serieuze klap voor het bedrijf kunnen betekenen.

Agfa zou daardoor nog afhankelijker worden van kostenverlagingen voortvloeiend uit een daling van de grondstofprijzen. Voorlopig handhaaft Fortis niettemin een koopadvies voor het aandeel.

In Brussel is het verlies voor de BEL 20 opgelopen tot meer dan 1%. Dexia dreigt in de banksector opnieuw te verzwakken, terwijl ook AB InBev en opnieuw NPM met verkoopdruk af te rekenen hebben. Een opvallende daler op de Brusselse beurs is Agfa-Gevaert. Fortis stond even stil bij de gang van zaken bij het bedrijf. Volgens de Tijd zou het bedrijf niet in staat zijn geweest om contracten in de wacht te slepen in Finland, Spanje en Noord-Ierland. De krant meent verder nog te weten dat Agfa Materials tijdens de eindejaarsperiode de productie zal stilleggen wegens de crisis. Dit bericht, dat nog niet werd bevestigd, zou een serieuze klap voor het bedrijf kunnen betekenen. Agfa zou daardoor nog afhankelijker worden van kostenverlagingen voortvloeiend uit een daling van de grondstofprijzen. Voorlopig handhaaft Fortis niettemin een koopadvies voor het aandeel.