De Nederlandse uitgever Reed Elsevier begroef vandaag de plannen om de divisie Reed Business te verkopen, dit vanwege de slechte marktomstandigheden.

De geboden prijs is als gevolg van de bevroren kredietmarkten ongeveer gehalveerd. Op een later tijdstip wil Reed Elsevier de verkoop opnieuw overwegen.

De Brusselse beurs kon vandaag 1,08% in de plus afsluiten, waarbij opvalt dat de grote volatiliteit uit de afgelopen weken alleszins tijdelijk is afgenomen. Intraday zijn er historisch gezien nog steeds vrij grote bewegingen, maar die zijn toch al kleiner dan enkele weken geleden het geval was.

Eén van de zwaarste slachtoffers van die kredietcrisis is Fortis, dat misschien goed nieuws mag verwelkomen. Fortis Holding zou namelijk voordeel kunnen halen uit de meerwaarde op een lening die door de Nederlandse overheid werd overgenomen.

De koers van Fortis noteert hier op fors hoger. De andere financials, met name KBC en Dexia leggen heel wat minder overtuigingskracht aan de dag.

Bij de industrials was Nyrstar de enige echt opvallende stijger. Bekaert en Umicore hielden beperkte winsten vast, terwijl Solvay dicht bij de slotkoers van gisteren bleef. Vermelden we nog dat Anheuser-Busch InBev en GDF Suez gezocht bleven.

De Nederlandse uitgever Reed Elsevier begroef vandaag de plannen om de divisie Reed Business te verkopen, dit vanwege de slechte marktomstandigheden. De geboden prijs is als gevolg van de bevroren kredietmarkten ongeveer gehalveerd. Op een later tijdstip wil Reed Elsevier de verkoop opnieuw overwegen. De Brusselse beurs kon vandaag 1,08% in de plus afsluiten, waarbij opvalt dat de grote volatiliteit uit de afgelopen weken alleszins tijdelijk is afgenomen. Intraday zijn er historisch gezien nog steeds vrij grote bewegingen, maar die zijn toch al kleiner dan enkele weken geleden het geval was. Eén van de zwaarste slachtoffers van die kredietcrisis is Fortis, dat misschien goed nieuws mag verwelkomen. Fortis Holding zou namelijk voordeel kunnen halen uit de meerwaarde op een lening die door de Nederlandse overheid werd overgenomen. De koers van Fortis noteert hier op fors hoger. De andere financials, met name KBC en Dexia leggen heel wat minder overtuigingskracht aan de dag. Bij de industrials was Nyrstar de enige echt opvallende stijger. Bekaert en Umicore hielden beperkte winsten vast, terwijl Solvay dicht bij de slotkoers van gisteren bleef. Vermelden we nog dat Anheuser-Busch InBev en GDF Suez gezocht bleven.