Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Op korte termijn verwachten we een terugval van de aandelenmarkten. Door de fundamentele sterkte van de ondernemingen en het aantrekkend consumentenvertrouwen zal deze terugval wellicht beperkt blijven en zullen grote fondsen die van hun obligaties af weillen/moeten snel terug instappen. Op korte termijn zien we vooral positieve tekenen in de Olie & Gas sector. Als regio blijven we in Japan geloven."

Wat binnen Europa een belangrijke rol zal spelen naar de landen toe, is volgens Verstraete het visieconflict tussen Duitsland en Frankrijk: Verstraete: 'Waar Duitsland een voorbeeld zal willen stellen over hoe men het ziet op het vlak van besparen zal Frankrijk dit sociaal terugschroeven politiek niet kunnen verkopen. Als beiden niet dezelfde strategie vertonen, dan is de kans klein dat het Europese landenprobleem definitief achter ons ligt..."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Op korte termijn verwachten we een terugval van de aandelenmarkten. Door de fundamentele sterkte van de ondernemingen en het aantrekkend consumentenvertrouwen zal deze terugval wellicht beperkt blijven en zullen grote fondsen die van hun obligaties af weillen/moeten snel terug instappen. Op korte termijn zien we vooral positieve tekenen in de Olie & Gas sector. Als regio blijven we in Japan geloven." Wat binnen Europa een belangrijke rol zal spelen naar de landen toe, is volgens Verstraete het visieconflict tussen Duitsland en Frankrijk: Verstraete: 'Waar Duitsland een voorbeeld zal willen stellen over hoe men het ziet op het vlak van besparen zal Frankrijk dit sociaal terugschroeven politiek niet kunnen verkopen. Als beiden niet dezelfde strategie vertonen, dan is de kans klein dat het Europese landenprobleem definitief achter ons ligt..."