Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Welke richtingen gaan de beurzen inslaan? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijk. Enerzijds blijven de fundamenten onder de markt ongemeen stevig. De bedrijfsresultaten vallen mee en de ondernemingen hebben recordbedragen aan cash op hun balans staan."

Die cashvoorraden worden gebruikt voor fusies en overnames en om eigen aandelen in te kopen. Verstraete: "Het verklaart tevens waarom er geld wegvloeit uit de emerging markets, want daar speelt dat effect niet of toch alleszins in veel mindere mate. Op basis van wat we nu op de charts zien, verkeren we in een goldilocks scenario. De rente is extreem laag, hoewel de trend stijgend is, in een omgeving van betere bedrijfsresultaten. Anderzijds is er natuurlijk het feit dat de combinatie van duurdere grondstoffen en onrust in het Midden-Oosten de inflatie doet toenemen."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Welke richtingen gaan de beurzen inslaan? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijk. Enerzijds blijven de fundamenten onder de markt ongemeen stevig. De bedrijfsresultaten vallen mee en de ondernemingen hebben recordbedragen aan cash op hun balans staan." Die cashvoorraden worden gebruikt voor fusies en overnames en om eigen aandelen in te kopen. Verstraete: "Het verklaart tevens waarom er geld wegvloeit uit de emerging markets, want daar speelt dat effect niet of toch alleszins in veel mindere mate. Op basis van wat we nu op de charts zien, verkeren we in een goldilocks scenario. De rente is extreem laag, hoewel de trend stijgend is, in een omgeving van betere bedrijfsresultaten. Anderzijds is er natuurlijk het feit dat de combinatie van duurdere grondstoffen en onrust in het Midden-Oosten de inflatie doet toenemen."