Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Bij het begin van maart adviseerde het Dynamic Re-Allocation Model een verdere afbouw van de aandelenportefeuille. We hebben de posities dan ook inderdaad verder afgebouwd. In januari waren we nog voor 58,50% in aandelen belegd, in februari nog voor 31,60% en in maart werd de blootstelling nog verder afgebouwd tot 13,40%. Inmiddels zijn we nog voor 1,40% in aandelen belegd."

Een aantal factoren roepen op tot voorzichtigheid. Verstraete: "We blijven alleen belegd in de energiesector. In dat verband is het belangrijk om te verwijzen naar de aanhoudende spanningen in het Midden-Oosten. De risico-aversie is op de beurzen toegenomen, wat onder andere wat aangetoond door een toename van de volatiliteit in de afgelopen dagen."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Bij het begin van maart adviseerde het Dynamic Re-Allocation Model een verdere afbouw van de aandelenportefeuille. We hebben de posities dan ook inderdaad verder afgebouwd. In januari waren we nog voor 58,50% in aandelen belegd, in februari nog voor 31,60% en in maart werd de blootstelling nog verder afgebouwd tot 13,40%. Inmiddels zijn we nog voor 1,40% in aandelen belegd." Een aantal factoren roepen op tot voorzichtigheid. Verstraete: "We blijven alleen belegd in de energiesector. In dat verband is het belangrijk om te verwijzen naar de aanhoudende spanningen in het Midden-Oosten. De risico-aversie is op de beurzen toegenomen, wat onder andere wat aangetoond door een toename van de volatiliteit in de afgelopen dagen."