Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Op de eerste plaats hebben de Duitsers de maatregel unilateraal genomen, zonder andere landen te raadplegen. Elders is het dus wel nog mogelijk om short te gaan. Deutsche Bank noteert ook nog in New York, daar is het bijvoorbeeld wel nog mogelijk om de aandelen te shorten. De regering van Merkel heef door het verbod op short-selling bovendien ook de liquiditeit uit de markt gehaald. We krijgen met andere woorden een déja vu-effect, met een situatie die sterk herinnert aan de Lehman periode."

De shorters kunnen met andere woorden nu de euro in plaats van Duitsland te gaan shorten. Verstraete: "Ook de DAX kan men nog altijd shorten. Wie toch wil short gaan op Duitse bankaandelen, kan dat heel makkelijk door de DAX te shorten en door tegelijkertijd long te gaan op alle niet-financiële aandelen in de index. De maatregel is dus met andere woorden niet alleen dom, maar ook kortzichtig. Er kunnen heel veel vragen bij gesteld worden."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Op de eerste plaats hebben de Duitsers de maatregel unilateraal genomen, zonder andere landen te raadplegen. Elders is het dus wel nog mogelijk om short te gaan. Deutsche Bank noteert ook nog in New York, daar is het bijvoorbeeld wel nog mogelijk om de aandelen te shorten. De regering van Merkel heef door het verbod op short-selling bovendien ook de liquiditeit uit de markt gehaald. We krijgen met andere woorden een déja vu-effect, met een situatie die sterk herinnert aan de Lehman periode." De shorters kunnen met andere woorden nu de euro in plaats van Duitsland te gaan shorten. Verstraete: "Ook de DAX kan men nog altijd shorten. Wie toch wil short gaan op Duitse bankaandelen, kan dat heel makkelijk door de DAX te shorten en door tegelijkertijd long te gaan op alle niet-financiële aandelen in de index. De maatregel is dus met andere woorden niet alleen dom, maar ook kortzichtig. Er kunnen heel veel vragen bij gesteld worden."