Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Het jaar werd gekenmerkt door een aan/uit van risico en economische vooruitzichten. Waar in het begin van het jaar alles er heel rooskleurig uitzag, sloeg de stemming al vrij snel om naarmate het risico op een double dip vergrootte."

Gelijktijdig brak de schuldencrisis in Europa opnieuw in alle hevigheid los. De meeste van deze risico's leken te verdampen vanaf het derde kwartaal. De goedkope euro hielp de exporteconomie in Europa, de groeilanden compenseerden de haperende westerse consument en de anglosaksische centrale banken pompten er moed in.

Verstraete: "We zien de bipolaire aanpak van de crisis, gaande van het deflatoire besparen in Europa naar het inflatoire kwantitatief ingrijpen naar elkaar toe convergeren in 2011. in het begin van het jaar zal het positieve momentum zich verderzetten. Globale groei-vooruitzichten worden opwaarts herzien. De stijgende inflatie in de groeilanden kan gezien worden als een sterkte van de interne vraag en kan de groeistijging verder stimuleren."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Het jaar werd gekenmerkt door een aan/uit van risico en economische vooruitzichten. Waar in het begin van het jaar alles er heel rooskleurig uitzag, sloeg de stemming al vrij snel om naarmate het risico op een double dip vergrootte." Gelijktijdig brak de schuldencrisis in Europa opnieuw in alle hevigheid los. De meeste van deze risico's leken te verdampen vanaf het derde kwartaal. De goedkope euro hielp de exporteconomie in Europa, de groeilanden compenseerden de haperende westerse consument en de anglosaksische centrale banken pompten er moed in. Verstraete: "We zien de bipolaire aanpak van de crisis, gaande van het deflatoire besparen in Europa naar het inflatoire kwantitatief ingrijpen naar elkaar toe convergeren in 2011. in het begin van het jaar zal het positieve momentum zich verderzetten. Globale groei-vooruitzichten worden opwaarts herzien. De stijgende inflatie in de groeilanden kan gezien worden als een sterkte van de interne vraag en kan de groeistijging verder stimuleren."