Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "De Amerikaanse economie is er slechter aan toe dan algemeen was gedacht. De senaat heeft deze week echter ook geld ter beschikking gesteld van individuele Amerikaanse staten. De staten moeten dus om geld bedelen bij de overheid en dat wijst er op dat de VS in de richting van een soort Grieks scenario evolueren. Dat is natuurlijk geen goed teken, vooral Californië zit diep in de problemen."

Verstraete begrijpt niet dat de dollar de afgelopen dagen zo goed standhield: "De economische indicatoren zijn zwak en toch stijgt de koers van de dollar. Ik kan dat alleen maar wijten aan het feit dat de euro er niet in slaagde om door de technische weerstand op 1,33 euro te breken. Technisch was de dollar oververkocht, wat een opwaartse beweging mogelijk maakte."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "De Amerikaanse economie is er slechter aan toe dan algemeen was gedacht. De senaat heeft deze week echter ook geld ter beschikking gesteld van individuele Amerikaanse staten. De staten moeten dus om geld bedelen bij de overheid en dat wijst er op dat de VS in de richting van een soort Grieks scenario evolueren. Dat is natuurlijk geen goed teken, vooral Californië zit diep in de problemen." Verstraete begrijpt niet dat de dollar de afgelopen dagen zo goed standhield: "De economische indicatoren zijn zwak en toch stijgt de koers van de dollar. Ik kan dat alleen maar wijten aan het feit dat de euro er niet in slaagde om door de technische weerstand op 1,33 euro te breken. Technisch was de dollar oververkocht, wat een opwaartse beweging mogelijk maakte."