Er zal waarschijnlijk nog veel water naar de zee moeten vloeien alvorens dat het geval is, maar inmiddels zitten de financiële markten niet stil. De speculanten kijken uit naar een volgend doelwit en hebben dat waarschijnlijk al gevonden.

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "De markt gaat Portugal op de strafbank leggen, in een poging om te kijken of dit land met dezelfde problemen als Griekenland geconfronteerd gaat worden. Daarmee voltrekt zich eigenlijk een zelfvervullende voorspelling, want Portugal zou nu eventueel vroeger in de problemen kunnen komen dan op basis van de fundamentals verantwoord zou zijn. Inmiddels zijn de beleggers er doordrongen van geworden dat we met Europese problemen te maken hebben en dat Europa de wereld niet is. De wereldeconomie lijkt in goede gezondheid te verkeren en dat is een gegeven waar veel te weinig rekening mee wordt gehouden."

Er zal waarschijnlijk nog veel water naar de zee moeten vloeien alvorens dat het geval is, maar inmiddels zitten de financiële markten niet stil. De speculanten kijken uit naar een volgend doelwit en hebben dat waarschijnlijk al gevonden. Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "De markt gaat Portugal op de strafbank leggen, in een poging om te kijken of dit land met dezelfde problemen als Griekenland geconfronteerd gaat worden. Daarmee voltrekt zich eigenlijk een zelfvervullende voorspelling, want Portugal zou nu eventueel vroeger in de problemen kunnen komen dan op basis van de fundamentals verantwoord zou zijn. Inmiddels zijn de beleggers er doordrongen van geworden dat we met Europese problemen te maken hebben en dat Europa de wereld niet is. De wereldeconomie lijkt in goede gezondheid te verkeren en dat is een gegeven waar veel te weinig rekening mee wordt gehouden."