Europa stelt namelijk drie extra voorwaarden om met bijkomend geld over de brug te komen. Vraag is echter of zelfs met een nieuw steunpakket een oplossing is gevonden voor de problemen van het land.

Op de financiële markten wordt nu al uitgekeken naar het volgende probleem waar Griekeland mee voor de pinnen gaat komen.

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Griekenland geeft een déjà-vu effect, telkens opnieuw slaagt het land er in om de voorpagina's van de kranten te halen. Een positief gegeven wordt echter vaak over het hoofd gezien: de tijd die tot dusver werd gewonnen, kon worden gebruikt om de uitstaande CDS's op de PIIGS af te bouwen. Daarmee zou de schade die door een Grieks faillissement wordt aangericht uiteindelijk beperkt blijven. De beleggers hebben ruimschoots de tijd gehad om de eventuele gevolgen van een default in te calculeren. Het is duidelijk dat de financiële markten daar momenteel veel minder van wakker liggen dan enkele maanden geleden het geval was. "

Europa stelt namelijk drie extra voorwaarden om met bijkomend geld over de brug te komen. Vraag is echter of zelfs met een nieuw steunpakket een oplossing is gevonden voor de problemen van het land. Op de financiële markten wordt nu al uitgekeken naar het volgende probleem waar Griekeland mee voor de pinnen gaat komen. Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Griekenland geeft een déjà-vu effect, telkens opnieuw slaagt het land er in om de voorpagina's van de kranten te halen. Een positief gegeven wordt echter vaak over het hoofd gezien: de tijd die tot dusver werd gewonnen, kon worden gebruikt om de uitstaande CDS's op de PIIGS af te bouwen. Daarmee zou de schade die door een Grieks faillissement wordt aangericht uiteindelijk beperkt blijven. De beleggers hebben ruimschoots de tijd gehad om de eventuele gevolgen van een default in te calculeren. Het is duidelijk dat de financiële markten daar momenteel veel minder van wakker liggen dan enkele maanden geleden het geval was. "