Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "De euro houdt voorlopig nog geen risico voor de belegger in. Ik zou me niet te veel zorgen maken, hoewel het uiteraard zaak blijft om de situatie op de voet te blijven volgen. Wie alternatieven zoekt voor de euro, kan terecht bij de Noorse kroon als veilige munt. Daarnaast komt ook het goud opnieuw in focus. Maar we mogen niet vergeten dat er wat Duitsland betreft ook voordelen verbonden zijn aan de zwakke euro. De Duitse export spint alleszins garen bij de verzwakking van de eurokoers."

Het zou volgens Verstraete interessant zijn om de som te maken van alle overheidsobligaties die de landen uit de eurozone hebben uitstaan met hun gemiddelde looptijd en hun gemiddeld rendement: "Maken we de berekening, dan zou wel eens kunnen blijken dat de uitgifte van een Europese obligatie ook voor Duitsland een goedkopere oplossing zou zijn om de problemen te helpen oplossen. Het daaraan verbonden prijskaartje zou wel eens goedkoper kunnen uitvallen dan het financieren van reddingsplannen."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "De euro houdt voorlopig nog geen risico voor de belegger in. Ik zou me niet te veel zorgen maken, hoewel het uiteraard zaak blijft om de situatie op de voet te blijven volgen. Wie alternatieven zoekt voor de euro, kan terecht bij de Noorse kroon als veilige munt. Daarnaast komt ook het goud opnieuw in focus. Maar we mogen niet vergeten dat er wat Duitsland betreft ook voordelen verbonden zijn aan de zwakke euro. De Duitse export spint alleszins garen bij de verzwakking van de eurokoers." Het zou volgens Verstraete interessant zijn om de som te maken van alle overheidsobligaties die de landen uit de eurozone hebben uitstaan met hun gemiddelde looptijd en hun gemiddeld rendement: "Maken we de berekening, dan zou wel eens kunnen blijken dat de uitgifte van een Europese obligatie ook voor Duitsland een goedkopere oplossing zou zijn om de problemen te helpen oplossen. Het daaraan verbonden prijskaartje zou wel eens goedkoper kunnen uitvallen dan het financieren van reddingsplannen."