Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Dankzij die coördinatie is de panieksituatie voorlopig van de baan. Ik verwacht in de komende dagen een stabilisatie van de financiële markten, waarna we pas een duidelijke richting te zien gaan krijgen. De grote koersbewegingen van maandag waren uiteraard te danken aan een short squeeze, veel shorters werden gedwongen om hals over kop hun posities te sluiten."

Verstraete is vooral onder de indruk dat Europa eindelijk op één lijn zit, wat een volledig nieuw gegeven is: "We komen dankzij deze maatregelen een stap dichter bij een Europese obligatie. De verschillende landen stoppen nu geld in een pot, op dezelfde manier zoals is gebeurd bij de start van de euro. In plaats van een korf van munten, zoals toen, worden er nu euro's in de pot gestopt. De crisis heeft Europa gedwongen om eensgezind te handelen."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Dankzij die coördinatie is de panieksituatie voorlopig van de baan. Ik verwacht in de komende dagen een stabilisatie van de financiële markten, waarna we pas een duidelijke richting te zien gaan krijgen. De grote koersbewegingen van maandag waren uiteraard te danken aan een short squeeze, veel shorters werden gedwongen om hals over kop hun posities te sluiten." Verstraete is vooral onder de indruk dat Europa eindelijk op één lijn zit, wat een volledig nieuw gegeven is: "We komen dankzij deze maatregelen een stap dichter bij een Europese obligatie. De verschillende landen stoppen nu geld in een pot, op dezelfde manier zoals is gebeurd bij de start van de euro. In plaats van een korf van munten, zoals toen, worden er nu euro's in de pot gestopt. De crisis heeft Europa gedwongen om eensgezind te handelen."