Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Uiteraard weten we dat precies is waar het schoentje wringt. Van zodra de solvabiliteit van het land in gedrang komt en hierdoor de rente stijgt zullen andere banken ook niet gespaard blijven. Daarbij is het niet uit te sluiten dat in plaats van nationalisaties er op een bepaald moment echte bankfalingen komen, in de eerste plaats op banken die niet „systeemrelevant" zijn."

Daarbij zullen de eerste banken die om hulp vroegen in een betere positie zitten. De vraag blijft natuurlijk of Klanten dan bij die banken zullen blijven op het moment dat de staatssolvabiliteit onder druk komt.

Bruno Verstraete: "Uiteindelijk zullen de meest sterke banken steeds sterker worden. Vooraleer we daar terechtkomen zal er nog een diepe kloof van volatiliteit komen waarbij banken door de markten en de klanten in problemen komen. De hoofdreden is dat die problemen een afgeleide zijn van de schuldenproblematiek bij de staten. Zolang er geen universele oplossing komt voor Griekenland en de periferie in het algemeen, zal de kern en de banken ook negatief aangetast worden."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Uiteraard weten we dat precies is waar het schoentje wringt. Van zodra de solvabiliteit van het land in gedrang komt en hierdoor de rente stijgt zullen andere banken ook niet gespaard blijven. Daarbij is het niet uit te sluiten dat in plaats van nationalisaties er op een bepaald moment echte bankfalingen komen, in de eerste plaats op banken die niet „systeemrelevant" zijn." Daarbij zullen de eerste banken die om hulp vroegen in een betere positie zitten. De vraag blijft natuurlijk of Klanten dan bij die banken zullen blijven op het moment dat de staatssolvabiliteit onder druk komt. Bruno Verstraete: "Uiteindelijk zullen de meest sterke banken steeds sterker worden. Vooraleer we daar terechtkomen zal er nog een diepe kloof van volatiliteit komen waarbij banken door de markten en de klanten in problemen komen. De hoofdreden is dat die problemen een afgeleide zijn van de schuldenproblematiek bij de staten. Zolang er geen universele oplossing komt voor Griekenland en de periferie in het algemeen, zal de kern en de banken ook negatief aangetast worden."