Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Samen met een opbouw van cash (van 0.6% in januari naar 30.3%) in maart is dit een duidelijk waarschuwingssignaal naar de aandelen toe. Vooral de gekende thema's (europese schuldencrisis) zullen opnieuw de kop opsteken en moeten opgelost worden teneinde de markten fundamenteel verder te laten doorstijgen."

Wat nieuw is in de huidige situatie is dat naast de geopolitieke problemen met de Europese periferie er nu ook een vleug inflatie aan te pas komt door de problemen in het Midden-Oosten.

Verstraete: "We merken ook dat op de beurzen een soort van stijgingsmoeheid vertonen. Ook bij goed nieuws lijkt de markt te dalen. Momenteel wordt goed nieuws beschouwd als een snellere stap naar een rentestijging. Dit is vooral voor de europese beurzen het geval. Het valt overigens ook af te wachten hoe de Duitse bedrijfsresultaten zullen reageren met een USD die op korte termijn toch veel terrein verloor tegenover de EUR."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Samen met een opbouw van cash (van 0.6% in januari naar 30.3%) in maart is dit een duidelijk waarschuwingssignaal naar de aandelen toe. Vooral de gekende thema's (europese schuldencrisis) zullen opnieuw de kop opsteken en moeten opgelost worden teneinde de markten fundamenteel verder te laten doorstijgen." Wat nieuw is in de huidige situatie is dat naast de geopolitieke problemen met de Europese periferie er nu ook een vleug inflatie aan te pas komt door de problemen in het Midden-Oosten. Verstraete: "We merken ook dat op de beurzen een soort van stijgingsmoeheid vertonen. Ook bij goed nieuws lijkt de markt te dalen. Momenteel wordt goed nieuws beschouwd als een snellere stap naar een rentestijging. Dit is vooral voor de europese beurzen het geval. Het valt overigens ook af te wachten hoe de Duitse bedrijfsresultaten zullen reageren met een USD die op korte termijn toch veel terrein verloor tegenover de EUR."