Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Eigenlijk is Portugal een nog groter probleem dan Griekenland. De Portugezen moeten dit jaar 20% van de totaal uitstaande schulden herfinancieren."

De kans bestaat dat de speculanten inderdaad nogmaals gaan proberen om Portugal aan te pakken. Verstraete: "De signalen worden sterker dat Duitsland zich wil gaan terugtrekken in een sterke muntunie. De Duitsers hebben namelijk het gevoel dat er te veel bedelaars op straat zijn, waardoor ze nog meer geneigd gaan zijn om de vinger op de knip te houden. Anderzijds is het absurd dat landen als Italië en Spanje, die zelf met problemen kampen, een steentje moeten bijdragen aan de redding van Griekenland. Bovendien is er nog het lot van de speculanten. Een bestraffing van de speculanten - bijvoorbeeld in de vorm van een 'haircut' (het reduceren van de waarde van uitstaande obligaties) zou het beste signaal zijn om de toekomstige speculanten af te schrikken."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Eigenlijk is Portugal een nog groter probleem dan Griekenland. De Portugezen moeten dit jaar 20% van de totaal uitstaande schulden herfinancieren." De kans bestaat dat de speculanten inderdaad nogmaals gaan proberen om Portugal aan te pakken. Verstraete: "De signalen worden sterker dat Duitsland zich wil gaan terugtrekken in een sterke muntunie. De Duitsers hebben namelijk het gevoel dat er te veel bedelaars op straat zijn, waardoor ze nog meer geneigd gaan zijn om de vinger op de knip te houden. Anderzijds is het absurd dat landen als Italië en Spanje, die zelf met problemen kampen, een steentje moeten bijdragen aan de redding van Griekenland. Bovendien is er nog het lot van de speculanten. Een bestraffing van de speculanten - bijvoorbeeld in de vorm van een 'haircut' (het reduceren van de waarde van uitstaande obligaties) zou het beste signaal zijn om de toekomstige speculanten af te schrikken."