Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "De gevolgen zouden met andere woorden duidelijk terugkomen naar waar men ze niet wil. Daarbovenop komen nog eens de onrechtstreekse gevolgen via de CDS (obligatieverzekeringen) die op het moment van een "credit event" het kapitaal als schade-uitbetaling zouden moeten ophoesten."

Waar deze CDS (een veelvoud van de uitstaande staatsschuld) zich bevinden is op dit moment nog heel onduidelijk.

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Het is duidelijk dat Duitsland wil duidelijk maken dat de Bund dé Europese obligatiebenchmark is en dat de Franse en Italiaanse obligaties daar nooit meer zullen kunnen aan tippen!

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "De gevolgen zouden met andere woorden duidelijk terugkomen naar waar men ze niet wil. Daarbovenop komen nog eens de onrechtstreekse gevolgen via de CDS (obligatieverzekeringen) die op het moment van een "credit event" het kapitaal als schade-uitbetaling zouden moeten ophoesten." Waar deze CDS (een veelvoud van de uitstaande staatsschuld) zich bevinden is op dit moment nog heel onduidelijk. Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Het is duidelijk dat Duitsland wil duidelijk maken dat de Bund dé Europese obligatiebenchmark is en dat de Franse en Italiaanse obligaties daar nooit meer zullen kunnen aan tippen!