Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Europa bespaart momenteel maximaal. De besparingswoede is zelfs zo groot dat landen die niet willen besparen, gestraft zullen worden. De gevolgen laten zich raden: minder overheidsuitgaven en meer belastingen."

Dit alles zal uiteraard de Europese consumenten bedrijven op de rem doen trappen. Verstraete: "Uiteindelijk komen we zo automatisch bij deflatiegevaar terecht. Alleen een koersdaling van de euro kan deflatie voorkomen. Ik mag niet vergeten te vermelden dat de Verenigde Staten genoodzaakt zullen zijn om vroeg of laat het Europees voorbeeld te volgen."

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Europa bespaart momenteel maximaal. De besparingswoede is zelfs zo groot dat landen die niet willen besparen, gestraft zullen worden. De gevolgen laten zich raden: minder overheidsuitgaven en meer belastingen."Dit alles zal uiteraard de Europese consumenten bedrijven op de rem doen trappen. Verstraete: "Uiteindelijk komen we zo automatisch bij deflatiegevaar terecht. Alleen een koersdaling van de euro kan deflatie voorkomen. Ik mag niet vergeten te vermelden dat de Verenigde Staten genoodzaakt zullen zijn om vroeg of laat het Europees voorbeeld te volgen."