Die heeft met haar Long-Term Refinance Operation (LTRO), zeg maar het goedkoop verstrekken van kredieten aan de banken, een gouden zet gedaan.

Dat smaakt vanzelfsprekend naar meer. De vraag moet dan ook worden gesteld of we meer van datzelfde gaan krijgen.

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "29 februari kan een historische dag worden. Ik geloof namelijk dat in het kader van een nieuw LTRO programma de ECB nogmaals meer dan 1000 miljard euro aan goedkope kredieten met een looptijd van drie jaar ter beschikking van de banken gaat stellen. Het betreft met andere woorden geld dat zo goed als gratis in het bancair systeem wordt gepompt. Wat moeten we denken van zo'n LTRO Bazooka? Op korte termijn wordt alleszins een wereldwijde systeemshock vermeden, wat zonder deze injectie dreigden een aantal Europese banken over kop te gaan. Uiteraard biedt deze LTRO Bazooka geen oplossing voor de problemen wanneer we die op langere termijn bekeken. Er wordt in ieder geval tijd gekocht, zodat er rustig naar een oplossing kan worden gezocht voor de kern van de problemen."

Die heeft met haar Long-Term Refinance Operation (LTRO), zeg maar het goedkoop verstrekken van kredieten aan de banken, een gouden zet gedaan. Dat smaakt vanzelfsprekend naar meer. De vraag moet dan ook worden gesteld of we meer van datzelfde gaan krijgen. Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "29 februari kan een historische dag worden. Ik geloof namelijk dat in het kader van een nieuw LTRO programma de ECB nogmaals meer dan 1000 miljard euro aan goedkope kredieten met een looptijd van drie jaar ter beschikking van de banken gaat stellen. Het betreft met andere woorden geld dat zo goed als gratis in het bancair systeem wordt gepompt. Wat moeten we denken van zo'n LTRO Bazooka? Op korte termijn wordt alleszins een wereldwijde systeemshock vermeden, wat zonder deze injectie dreigden een aantal Europese banken over kop te gaan. Uiteraard biedt deze LTRO Bazooka geen oplossing voor de problemen wanneer we die op langere termijn bekeken. Er wordt in ieder geval tijd gekocht, zodat er rustig naar een oplossing kan worden gezocht voor de kern van de problemen."