Daarmee werd voorkomen dat Europese banken wegens een gebrek aan liquiditeit op een faillissement afstevenden. Het schuldenprobleem is daarmee echter nog niet opgelost.

Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Een bazooka LTRO kan de kredietverlening helpen verbeteren? Wat bedoel ik daarmee? Tot dusver hebben de banken het geld dat ze goedkoop bij de Europese Centrale Banken nog niet gebruikt om kredieten aan de bedrijven te verstrekken, het werd integendeel aangewend om carry trades op te zetten aan het korte einde van de rentecurve. Wanneer de ECB echter op grote(re) schaal geld in het systeem zou pompen, kan dit wel de kredietverstrekking aan de banken ten goede komen. Daarom sluit ik niet uit dat de ECB op het einde van deze maand met de grote middelen gaat uitpakken."

Daarmee werd voorkomen dat Europese banken wegens een gebrek aan liquiditeit op een faillissement afstevenden. Het schuldenprobleem is daarmee echter nog niet opgelost. Bruno Verstraete (Nautilus Capital): "Een bazooka LTRO kan de kredietverlening helpen verbeteren? Wat bedoel ik daarmee? Tot dusver hebben de banken het geld dat ze goedkoop bij de Europese Centrale Banken nog niet gebruikt om kredieten aan de bedrijven te verstrekken, het werd integendeel aangewend om carry trades op te zetten aan het korte einde van de rentecurve. Wanneer de ECB echter op grote(re) schaal geld in het systeem zou pompen, kan dit wel de kredietverstrekking aan de banken ten goede komen. Daarom sluit ik niet uit dat de ECB op het einde van deze maand met de grote middelen gaat uitpakken."