Na een koersstijging van 58% vanaf begin dit jaar vinden de analisten van Theodoor Gilissen Bankiers het een mooi moment om winst te nemen op het aandeel Brunel International.

Zij handhaven evenwel het koopadvies en het koersdoel blijft Eur 45.

Brunel is een volatiel aandeel en de koers kan sterk reageren op tijdelijk uitstel van projecten in de energy business. In een kleine portefeuille van 10 aandelen vindt Theodoor Gilissen Bankiers dat risico op het huidige koersniveau te groot.

Investment case

Brunel is sterk gepositioneerd op de markt voor hoogwaardig technisch personeel in de energiesector (ongeveer de helft van het EBIT).

Oliemaatschappijen zullen in de komende jaren meer investeren in nieuwe olie- en gasvelden, waardoor Brunel nog jaren hard kan groeien in die markt.

In Nederland groeit Brunel sterker dan de markt, maar vooral in sterk groeiende Duitse markt heeft het concern vanwege de geringe omvang nog veel groeipotentieel.

Het bedrijf heeft een sterk management met een goede focus op groei en winstgevendheid. Het concern heeft een ijzersterke balans.

Conclusie

Brunel blijft een aantrekkelijke belegging op lange termijn, maar in haar Top Picks portefeuille met slechts 10 namen vindt Theodoor Gilissen Bankiers het aandeel op huidige koersniveau wat riskant. De analisten van de bank geven de voorkeur aan SBM Offshore.

Na een koersstijging van 58% vanaf begin dit jaar vinden de analisten van Theodoor Gilissen Bankiers het een mooi moment om winst te nemen op het aandeel Brunel International. Zij handhaven evenwel het koopadvies en het koersdoel blijft Eur 45. Brunel is een volatiel aandeel en de koers kan sterk reageren op tijdelijk uitstel van projecten in de energy business. In een kleine portefeuille van 10 aandelen vindt Theodoor Gilissen Bankiers dat risico op het huidige koersniveau te groot.Investment case Brunel is sterk gepositioneerd op de markt voor hoogwaardig technisch personeel in de energiesector (ongeveer de helft van het EBIT). Oliemaatschappijen zullen in de komende jaren meer investeren in nieuwe olie- en gasvelden, waardoor Brunel nog jaren hard kan groeien in die markt. In Nederland groeit Brunel sterker dan de markt, maar vooral in sterk groeiende Duitse markt heeft het concern vanwege de geringe omvang nog veel groeipotentieel. Het bedrijf heeft een sterk management met een goede focus op groei en winstgevendheid. Het concern heeft een ijzersterke balans. Conclusie Brunel blijft een aantrekkelijke belegging op lange termijn, maar in haar Top Picks portefeuille met slechts 10 namen vindt Theodoor Gilissen Bankiers het aandeel op huidige koersniveau wat riskant. De analisten van de bank geven de voorkeur aan SBM Offshore.