De kwantitatieve versoepelingsmaatregelen in de Verenigde Staten lopen op hun einde en de meeste centrale banken zijn overgegaan tot monetaire verkrapping.

Verder leidt de noodzakelijke aanpak van de overheidstekorten in de meeste ontwikkelde landen tot bezuinigingsmaatregelen in plaats van het eerdere expansiebeleid.

Deze omslag is zeker goed nieuws voor de opkomende landen, omdat dit niet alleen zal bijdragen aan lagere prijzen voor grondstoffen, met name voedingsmiddelen, maar ook zal leiden tot een afname van het inflatietempo.

De kwantitatieve versoepelingsmaatregelen in de Verenigde Staten lopen op hun einde en de meeste centrale banken zijn overgegaan tot monetaire verkrapping. Verder leidt de noodzakelijke aanpak van de overheidstekorten in de meeste ontwikkelde landen tot bezuinigingsmaatregelen in plaats van het eerdere expansiebeleid. Deze omslag is zeker goed nieuws voor de opkomende landen, omdat dit niet alleen zal bijdragen aan lagere prijzen voor grondstoffen, met name voedingsmiddelen, maar ook zal leiden tot een afname van het inflatietempo.