Soms krijgen de analisten de indruk dat er onderhuids iets broeit. De Spaanse premier Rajoy legde eerder deze week een paar vreemde verklaringen af. Dat Rajoy toegeeft dat de Spaanse economie er slechter aan toe is dan bij het begin van dit jaar werd aangenomen, is nog niet zo verbazingwekkend.

Evenmin is dat het geval met de uitspraak dat alle landen uit de eurozone hun groeiverwachtingen moeten aanpassen en dat moeilijke beslissingen onvermijdelijk zijn.

Rajoy verbaasde echter door te verklaren dat zijn land een deel van zijn onafhankelijkheid moet opgeven. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat Spanje een deel van zijn onafhankelijkheid in de handen van Duitsland legt, want dit land legt in Europa nog altijd de regels op.

Soms krijgen de analisten de indruk dat er onderhuids iets broeit. De Spaanse premier Rajoy legde eerder deze week een paar vreemde verklaringen af. Dat Rajoy toegeeft dat de Spaanse economie er slechter aan toe is dan bij het begin van dit jaar werd aangenomen, is nog niet zo verbazingwekkend. Evenmin is dat het geval met de uitspraak dat alle landen uit de eurozone hun groeiverwachtingen moeten aanpassen en dat moeilijke beslissingen onvermijdelijk zijn. Rajoy verbaasde echter door te verklaren dat zijn land een deel van zijn onafhankelijkheid moet opgeven. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat Spanje een deel van zijn onafhankelijkheid in de handen van Duitsland legt, want dit land legt in Europa nog altijd de regels op.