In zijn ogen is nationalisatie van bedrijven een zeer moderne stap, zeker wanneer niet alleen verliezen maar ook winsten genationaliseerd worden.

Volgens Montebourg is het een manier om de economie te doen werken in het voordeel van de industrie in plaats van in het voordeel van de banken.

Het spreekt vanzelf dat deze filosofie links en rechts bij de economen nogal wat wenkbrauwen heeft doen fronsen.

Het duidelijkste antwoord kwam van Boris Johnson, de flamboyante burgemeester van Londen. Die verklaarde dat bedrijven die uit Frankrijk worden verdreven altijd in zijn land welkom zijn.

Johnson vertelde dat aan een groep van Indische zakenmensen in het kader van de Arcelor Mittal-affaire.

In zijn ogen is nationalisatie van bedrijven een zeer moderne stap, zeker wanneer niet alleen verliezen maar ook winsten genationaliseerd worden. Volgens Montebourg is het een manier om de economie te doen werken in het voordeel van de industrie in plaats van in het voordeel van de banken. Het spreekt vanzelf dat deze filosofie links en rechts bij de economen nogal wat wenkbrauwen heeft doen fronsen. Het duidelijkste antwoord kwam van Boris Johnson, de flamboyante burgemeester van Londen. Die verklaarde dat bedrijven die uit Frankrijk worden verdreven altijd in zijn land welkom zijn. Johnson vertelde dat aan een groep van Indische zakenmensen in het kader van de Arcelor Mittal-affaire.