Terwijl de vraag naar fysiek goud vanuit India en China groot blijft, krijgt de goudprijs keer op keer rake klappen te verduren. Eerder deze week kreeg de goudprijs met een nieuwe verkoopgolf af te rekenen zonder dat daarvoor een duidelijke reden kon worden aangehaald.

Voorlopig is nog onduidelijk wiens gedrag op de goudmarkt wordt onderzocht. Wel is bekend dat het onderzoek zich toespitst op de London gold fixing, waar de prijs voor fysiek goud wordt vastgelegd. Dat gebeurt tweemaal per dag door een panel van vijf banken.

Terwijl de vraag naar fysiek goud vanuit India en China groot blijft, krijgt de goudprijs keer op keer rake klappen te verduren. Eerder deze week kreeg de goudprijs met een nieuwe verkoopgolf af te rekenen zonder dat daarvoor een duidelijke reden kon worden aangehaald. Voorlopig is nog onduidelijk wiens gedrag op de goudmarkt wordt onderzocht. Wel is bekend dat het onderzoek zich toespitst op de London gold fixing, waar de prijs voor fysiek goud wordt vastgelegd. Dat gebeurt tweemaal per dag door een panel van vijf banken.